Sagan om konungens återkomst (2003)


Titel: The Lord of the Rings: The Return of the King

År: 2003

Genre: Fantasy, Action,

Längd: 201 min

Regissör: Peter Jackson

Skådespelare: Elijah Wood, Viggo Mortenson, Ian McKellen

Sagan om konungens återkomst (2003) on IMDb 8.9/10

Aragorn har befälet när han leder sin egen arme mot den onde Sauron’s orker. Samtidigt, i landet Mordor, kämpar Sam och Frodo med att förstöra Ringen i Domedagsbergen.

STORSLAGEN AVSLUTNING

Vare sig du ser den här med speltid på 3 timmar och 21 minuter eller om du ser den med extra materialet mot fyra timmar, kommer du att slås med häpnad. Den finns ingen film som håller den här klassen som den här filmatiseringen bjuder på. Det finns knappast någon film som kommer i närheten av den här typen av genre.

Det finns ett par stycken långtråkiga moment som man hade hoppats de kunde klippt bort, och inte extra materialet. Även om specialeffekterna, kulisserna, sminket, agerandet och regin är väldigt bra, men animeringar som den dödas armé känns som ett arbete i all hast. Dessutom känns vissa scener i närheten av berget tydligt hur dem har konstruerat bakgrunden, det känns inte verkligt. Många kulisser känns så men vissa är mer tydligare än andra.

Den som lyser igenom sin roll och tar kronan på verket i den här avslutning på en sevärd trilogi, är Viggo Mortensen(Aragorn), som gör sin karaktär mest trovärdig. Hans agerande gör honom mest engagerad i hela projektet och det är helt klart han som är bäst att vara kung.Sedan ska vi inte glömma musiken, komponerad av Howard Shore, som har skapat ett fantastiskt album av filmens soundtracks.

Howard har även skapat musiken till När Lammen Tystnar.

Betyg 5 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Action, Alla Inlägg, Betyg 5 av 5, Fantasy, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2003, Filmrecensioner, Genre, Mackan's Recensioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.