Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet (2011)


Tintins äventyr Enhörningens hemlighet (2011)

Titel: The Adventures of Tintin

År: 2011

Genre: Äventyr, Action, Animerad

Längd: 107 min

Regissör: Steven Spielberg

Skådespelare: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig


Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet (2011) on IMDb7.4/10

//

Tintin, en journalist på 17 år, kommer över en modellskeppet Enhörningen,på en loppmarknad. En man säger åt journalisten att undvara skeppet och samlaren Ivan Savarin vill köpa den men Tintin avvisar den ene. Han undersöker fyndet hemma, och efter några timmar på biblioteket leder till en kidnappning och han hamnar på ett fartyg. Ett fartyg där vår huvudperson, skapad av den belgiske Hergé, möter den barske kaptenen Haddock. Med en snabb flykt med sin hund Milou och Haddock försöker Tintin hitta tre pergament för att lösa gåtan om skeppets Enhörningens hemlighet.

FÖR MYCKET EFFEKTER OCH LITE HANDLING

Tintin (Jamie Bell) får hjälp av Haddock (Andy Serkis) att lösa gåtan.  Haddock har grava alkohol problem och det känns  vemodigt att det ska uppträda i en sådan här förälskad barnberättelse. Han är journalistens motsats, han skriker och vrålar och grymtar och svär. Ivan Savarin (Daniel Craig) har skurkrollen i den här fimen. Savarin och Haddocks förfädrar var med på skeppet och skurken har nu valt att ta ut sin hämnd.

Med Steven Spielberg som regissör och Peter Jackson som producent samt Andy Serkis i den manliga birollen, så fyller förväntningar för var dag till första titten. Men när eftertexterna rullas upp på bioduken förstår jag inte riktigt vad som hände. Halva filmen är tempo uppskruvat, det händer olika saker, det är otroligt mycket actionscener och med 3D ökas den effekten på.  Halva filmen är underbar, man sitter och njuter av den upplevelsen filmteamet bjuder på men i slutminuterna stannar hela tempot av och man känner suspekt mot hela filmen.

Den här filmen är en lång berg – och dalbana som aldrig ta slut innan diskussionerna och avslutningen. Den är nog väldigt intressant för alla Tintin’s älskare därute, jag är inte uppvuxen med den belgiske journalisten. Men ändå är den en minnesvärd film och har många bra stunder. Så det bästa är att se den om du tycker om äventyrsfilmer med humor, action och briljant skådespeleri.

Betyg 3 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Animerat, Äventyr, Betyg 3 av 5, Familj, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2011, Filmrecensioner, Genre, Mackan's Recensioner och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.