The Departed (2006)


20121220-033308.jpg

Titel: The Departed

År: 2006

Genre: Kriminalare, Thriller

Längd: 151 min

Regissör: Martin Scorsese

Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson

The Departed (2006) on IMDb 8.5 /10

Två män från olika sidor om lagen är undercover inom Boston State Police Department och i den Irländska Maffian, men våld och blodspillan kokar när upptäckter görs och mullvaderna blir tvungna att finna sin fiendes identitet.

STARK CAST OCH REGISSÖR

Billy (DiCaprio) blir tillsammans med Colin (Damon) poliser i Boston. Colin ökar graderna medan Billy kämpar med att överleva som infiltratör
i maffian undre värld.
Maffian är ledd av Frank Costello (Jack Nicholson) och har någon på polis som hjälper honom. Ju närmare polisen kommer Costello desto mer blir Billy och Colin utsatt att bli avslöjad.

Martin Scorsese med Alec Baldwin, Martin Sheen, Jach Nicholson med Matt Damon, Leonardo DiCaprio och Mark Whalberg ingår i den här kriminalladdade thrillern.

Det är svårt att misstycka den här filmen, den är lätt att tycka om. Den griper tag en i första stunden på ett positivt sätt. Den är lång men längden spelade ingen roll då handlingen är tillräckligt intressant för att hålla kvar.

Regissören vet hur han ska förmedla känslor och han gör det på ett briljant sätt där ingenting går obemärkt förbi! Insatserna från skådisarna är varierande trots den höga stjärnstatusen.

Regin är den bästa och den blev trots allt Oscarvinnare fyra gånger. Det är en ny inspelning av en äldre film.

Märk även väl att efter dryga 19 minuter kommer filmens titel att dyka upp. Definitivt sevärd med en av Hollywoods bästa manliga skådespelare.

20130613-190516.jpg

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Action, Alla Inlägg, Drama, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2006, Filmrecensioner, Genre, Kriminalare, Mackan's Recensioner, Thriller och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.