Sherlock (2010-)


Sherlock Poster

 

Titel: Sherlock

År: 2010-

Genre: Drama, Kriminalare, Mysterie

Längd:  ca 90 min/ Avsnitt

Skapare:  Mark GatissSteven Moffat

Skådespelare: Benedict CumberbatchMartin FreemanUna Stubbs

imdb_46x229,3/10

Sherlock är en brittisk TV-serie från 2010. Serien är baserad på berättelserna om Sherlock Holmes, till skillnad från många filmatiseringar utspelas serien under 2000-talet, och inte som böckerna decennierna runt 1900. Man har istället fokuserat på att återskapa karaktärerna och en del detaljer. 

MÄSTERDETEKIVEN I MODERN TAPPNING

Sir Arthur Conan Doyles Folkkära detektiv återvänder till vår tid med moderna prylar och intellektuella metoder och det lyckas väl. Även om det är producerat ”bara” 9 episoder med cirka 90 min på varje, är det här en av de bättre brittiska serierna inom den här genren.

Benedict Cumberbatch och Martin Freeman samspel sitter ihop som ett matchande pussel vilket lyfter seriens och karaktärerna karisma. Efter en oväntat avslutning på andra säsongen har BBC’s Sherlock tagit ett steg bakåt när den kommer till en tredje säsongens andra avsnitt.

Missförstå mig inte, tredje säsongen som helhet var lika bra som de två övriga säsongen men intensiteten saknas när det är giftemål på gång och ett långt förklarande avsnitt i S03E01.

Det var först i årets (2014)  säsongsavslutning som det började hända något intensivt och fånga uppmärksamheten. Den höll inte lika hög klass som andra och första säsongen men likväl underhållande.

En hög kvalitativ serie som underhåller trots sina lång tid mellan säsongerna.

betyg 4

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Filmens betyg, Filmer, Filmrecensioner, Genre, Kriminalare, Mackan's Recensioner, Mystery, Thriller, TV-Serie, TV-Serie Recenserad och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.