Orange is the New Black (2013-)


Orange_is_the_New_Black_season_2_poster
Titel: Orange Is The New Black

År: 2013-

Genre: Drama, Kriminalare, Komedi

Längd:  ca 60 min/ Avsnitt

Skapare: Jenji Kohan

Skådespelare:  Taylor SchillingDanielle BrooksTaryn Manning

imdb_46x228,5/10

Piper Chapman, en ung kvinna, har i ungdomen smugglat knarkpengar åt sin dåvarande flickvän, Alex. Strax innan brottet blir preskriberat blir hennes roll upptäckt. Snarare än att riskera en hård dom, går hon med på att sitta 15 månader i fängelse.

EN NY INNEBÖRD AV LESBISK AKTIVITET

Hennes fästman, Larry, och hon förbereder sig så gott de kan för fängelsetiden, men när tiden för hennes fängelsestraff närmar sig blir hon nervös.
Hon konfronteras med hur fängelselivet skiljer sig från livet utanför murarna så fort hon kommer in i kvinnofängelset: hennes sista tweet blir stoppad av vakterna, de pengar hon och Larry har tänkt att hon ska ha fördröjs, och hon lyckas göra sig ovän med Red, den intern som är ansvarig för fängelseköket, vilket gör att hon inte får någon mat.Dessutom stöter hon på uppdelningen mellan vita och svarta, homosexualiteten och sitt ex, Alex, som också sitter i fängelset.

Då fängelsedramat Prison Break som var garanterad mer våldsam och aggressiv där fler mord och brott skedde så handlar den här om relationer, vänskap och att klara sig på insidan av fängelset vilket Piper Chapman försöker bevisa.

Tyvärr blir det för mycket drama kring Piper, Taylor Shilling, vilket gör henne en outhärdlig skådespelerska och det blir jobbigt i längden då det är hon som har huvudrollen. Som tur handlar det inte enbart om Piper utan det är tillbakablickar för alla karaktärer för att kunna känna dessa bättre. Birollerna är så mycket roligare och har mer att ge än Chapman och det är dessa karaktärer som gör serien så framgångsrik och populär.

Serien har mildare våld än många serier och har en hög komisk anda även om det blir en del dramatiska konsekvenser.

Av de två säsongerna som har sänts finns det en antydan till sex har sina konsekvenser.

Betyg 3 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Drama, Genre, Kriminalare, Thriller, TV-Serie, TV-Serie Recenserad och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.