Godzilla (2014)


Godzilla (2014) PosterTitel: Godzilla

År: 2014

Genre:  Action, Äventyr, Fantasy

Längd:  123 min

Regissör: Gareth Edward

Skådespelare:  Aaron Taylor-Johnson,  Elizabeth Olsen,  Bryan Cranston

imdb_46x22  7,1 /10

När den andra amerikanska filmatiseringen av det populära japanska monstret Godzilla intar biograferna är det Gareth Edward som bakom regin.

EFFEKTFULL, ACTIONLADDAD OCH BETYDELSELÖS

Förra amerikanska versionen av den gigantiska asiatiska monstret var det Roland Emmerich år 1998 som stod för den första versionen om den stora ödlan med Matthew Broderick i huvudrollen, men är rebooten en förbättring?

Åren har gått och när filmtekniken har utvecklats som den har gjort bör kan man ställa krav på specialeffekterna och visuellt är det en riktigt bra gjort. Men skådespelare som Elizabeth Olsen, Bryan Cranston (Walter White från Breaking Bad) och Aaron Taylor-Johnson (Kick-Ass)

Den är garanterad bättre än sin föregångare när det gäller amerikanska filmer men den stannar ändå kvar vid sin stereotypa amerikanska stil. Potentialen sjunker stegvis och den känslan man får när man ser trailer skymtar om en stor block-buster – en mäktig nervkittlande känsla när det närmar sig sommartid.

Men den håller inte potentialen som den försöker påvisar en mäktigare och effektfull rulle än vad som påvisar sig. Den blir slutligen en rätt så platt och tråkig i sluttändan. De extra monster som syns mer än halva filmen, till och  mer än Godzilla vilket är rätt så underligt, som faktiskt inte tillför så mycket till handlingen.

Det är först i slutet av denna nästan två timmars film som man faktiskt ser monstret i rörelse, som delar namnet med filmtiteln , under de de sista 20 minuterna och tråkigt nog blir det en besvikelse där den lämnas med ett öppet slut på ett kryptiskt sätt.

Det blir inte mer än en påkostad amerikansk actionfilm som lämnar sina märken åt det visuella men inget mer…

Betyg 3 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Action, Alla Inlägg, Äventyr, Betyg 3 av 5, Fantasy, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2014, Filmrecensioner, Genre, Mackan's Recensioner, Sci-Fi och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.