Fargo (2014-)


Fargo (2014) Poster
Titel: Fargo

År: 2014

Genre: Drama, Kriminalare

Längd: ca 53 min/ Avsnitt

Skapare: Noah Hawley

Skådespelare: Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Allison Tolman

imdb_46x229.1/10

En luffare vid namnet Lorne Malvo, anländer till en småstad i Minnesota och påverkar befolkningen med sin ondska och sitt våld, däribland försäkringsförsäljaren Lester Nygaard.

FAVORIT FRÅN FÖRSTA BÖRJAN

Många favoriter i casten introduceras från början; Keith Carradine, Martin Freeman, Bob Odenkirk. Men den som har bytt roll är troligen Martin Freeman, som är tidigare känd via den brittiska serien Sherlock och Bilbo från Hobbitfilmerna

Minnesota 2006 , där serien utspelar sig, känns väldigt norskt och de pratar annorlunda än andra städer. De har efternamn som Nygaard, Solverson, så de sticker ut från mängden.

Handlingen kretsar till den bedrövade Lester Nygaard (Martin Freeman) som är missnöjd med livet då fru och bror hackar konstant på honom, men när han möter Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) som är manipulativ och en yrkesmördare, blir det förödande konsekvenser för invånarna i staden.

Serien består av tio avsnitt och varje avsnitt blir bättre och mer intensiv. Redan från början får man se Lorne köra av vägen och ut från bakluckan springer en man in mot skogen i bara underkläder.

Manuset för denna antologi känns väldigt välgjord, det är en ironisk humor som gör våldet mer sevärd och inte lika brutalt som det faktiskt är. Humor underlättar en del av våldet och gör det lite mer naturligt.

Musiken och ljudredigeringen, får en att rysa inombords av glädje och förväntan. Man längtar till nästa avsnitt för det är så dynamiska och underbara karaktärer. Denna serie är baserad på filmen Fargo (1996) och bröderna Coens anda genomsyrar handlingen och det finns alltid något nytt att hitta i serien.

När det kommer till skådespelarinsatserna så är många mer än godkänd och det är en välgjord produktion och samtliga skådespelare gör minnesvärda insatser och det är Martin Freeman som golvar alla med sin härliga prestation. En rolig vinkel är att Breaking Bad  (2008 -2013) – Saul Goodman är polischefen. Nu när man är klar med större delen av karaktärerna är det bara att se fram emot andra säsongen.

Denna är verkligen en modern klassiker av rang.

Underhållande, blodig, oförutsägbar och spännande  är bara av några av punkter att beskriva denna fantastiska serie.

Betyg 5 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Drama, Filmer, Genre, TV-Serie, TV-Serie Recenserad och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.