Escape Plan (2013)


Escape plan

Titel: Escape Plan

År:  2013

Genre: Action, Mystisk, Thriller

Längd: 115 min

Regissör: Mikael Håfström

Skådespelare:  Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, 50 Cent

imdb_46x226.8/10

Ray Breslin (Stallone) är säkerhetsexpert som designar rymningssäkra fängelseanstalter tack vare sin unika talang för att bryta sig ut. Men när Breslin ska testa ett nytt rymningssäkert fängelse går allt fel. Han blir oskyldigt dömd för ett brott han inte har begått och hamnar bakom galler på ett fängelse som han själv har ritat och det finns ingen utväg. Tillsammans med andra fångar, bl.a. straffången Emil Rottmayer (Schwarzenegger), måste nu Breslin på något sätt rymma från sin egen konstruktion och ta reda på vem som satte dit honom.

KÖRD AV SIN EGEN DESIGN

Kontroversiellt blir det när Arnold och Sylvester ska samarbeta i Håfströms egna tolkning av en fängelsefilm och här spelar Sylvester en självsäker säkerhetsexpert, som först rymmer från ett fängelse och blir skickad till en inrättning skapad ur hans egen bok.

Så filmen har två män i pensionsålder och killen som spelade Jesus, spelar skurken i den här filmen. I och med det är en amerikansk film med överflödigt med action, så vet man ungefär hur huvudkonceptet kommer att bli i slutändan.  Man vet redan hur filmen huvudstory kommer vara, men denna har en indirekt vinkel på det hela vilket skapa lite mer drama än vad man har förväntat sig.

Det som förvånade mig var att hur mycket action och twistar de lyckades få på under två timmar, för han kommer till det toppmoderna fängelset rätt tidigt och större delen av filmen utspelar sig på båten där anstalten med glasburar finns.

Till sin helhet känns den väldigt billig och har inte en genuin känsla som man kan önska sig. Det bästa man kan göra är att inte läsa om den, som jag gjorde då jag såg den, för annars förstörs filmen för det är huvudstoryn. Det blir då väldigt tydligt vad hela filmen  går ut på och det blir nog inte lika underhållande. Dessa två kanske är bäst på vad de gör bäst – vara Terminator och Rocky.

 Betyg 3 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Action, Alla Inlägg, Betyg 3 av 5, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2013, Filmrecensioner, Genre, Mackan's Recensioner, Mystery, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.