Tema: Konspirationsteorier


filmspanarna-bred11

Konspirationsteorier har väl cirkulerat i civiliserade samhällen sedan begynnelsen. Vad finns det för subliminala budskap? Och vilka stämmer med verkligheten? Dessa teorier kan uppfattas som både intressanta och kränkande då dessa ifrågasätter vissa tydliga verkliga händelser. Några större teorier som är väldigt omfattande är månlandningen, attackerna under 11 september 2001 och mordet på presidenten JFK.

En omtalad Disney-film där det kan omfattas något annat än vad det egentligen betyder, är Lejonkungen (1994) där det är ett ord som kan missuppfattas. SFX/SEX.
Dessutom finns det teorier om att Walt Disney var pervers och hade anknytningar till Illuminati. Hur trovärdigt det verkligen är, kan diskuteras vidare.

Författaren Dan Brown behandlar många av sina litterära verk inom konspirationsteorier och varav två har filmatiserats av Ron Howard med Tom Hanks i huvudrollen.

I uppföljaren Änglar & Demoner (2009) benämns Illuminati som ett fientligt brödraskap i Vatikanstaten, som mördar efter de fyra elementen.

Andra intressanta teorier som har diskuterats på senare år är månlandningen  och Area 51 i populärkulturella sammanhang som TV och film. En av dessa som har behandlat diverse utsagor om att annat liv i universum och månlandningen var ett trick från Hollywood, är Arkiv X, där många teorier behandlas och analyseras.

Filmer som behandlar konspirationsteorier:

Hur ser ni på det här med konspirationsteorierna? Finns det utomjordiskt liv? Och hur farlig är bermudatriangeln? Vem var Jack-The Ripper?

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Artikel, Inlägg, Mackans inlägg, Nyheter, Tema och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tema: Konspirationsteorier

  1. filmitch skriver:

    Disney konspirationerna tröttnar jag aldrig på. Fin lista.

    Gilla

  2. Sofia skriver:

    Haha, om Disney-konspirationsteorin stämmer måste han ju nå långt bortom graven för att kunna influera Lejonkungen. Men han kanske inte är död överhuvudtaget?! 😀

    Gilla

Kommentarsfältet är stängt.