Hugo (2011)


Hugo Poster

Titel: Hugo

År: 2011

Genre: Äventyr, Familjefilm

Längd: 126 min

Regissör: Martin Scorsese

Skådespelare: Asa Butterfield, Chloe Grace Moretz


Hugo Cabret (2011) on IMDb7.7/10

Här möter vi en föräldralös liten pojke (Asa Butterfield) Hugo som på en fransk tågstation. Hans mor är dog för länge sedan och han tror att hans far(Jude Law )har lämnat ett hemligt meddelande till honom. Den lille pojken springer runt på den dåtidens station i Paris. Det är bara en vanlig vardag för honom. Det enda som driver honom framåt är att fixa till en automaton, som han och hans pappa arbetade med. Plötsligt finner han ett dold budskap i maskinen. Sedan kommer han i kontakt med en tjej och hon hjälper honom att försöka lösa det dola mysteriet.

HÄR FINNS EN OTROLIG FILMMAGI

Filmen i sig är väldigt snyggt och det är ett stiligt foto. Skådisarna gör sitt jobb och det är väldigt vacker miljö som omger karaktärerna. Det enda som kanske sviktar sig är dock handlingen. Första halvan av filmen är metodiskt sett ren och skär filmmagi men när de försöker knyta ihop handlingen till en bra berättelse tappar de fokus och det känns som om de virrar omkring för en ytterligare en timme. Förutom det finns det inget djup i karaktärerna.

Vanligtvis brukar jag inte ha någonting emot Scorsese’s filmande men den här rullen är ingenting man vill se fler än en gång. Man behöver de där två timmarna till någonting annat, till något som är så mycket bättre.

Visst, filmen vann flertal Oscar för olika kategorier. Hade funnit mer djup i berättelsen, som är baserad på en bok, hade jag nog varit nog mer generös med det betyget. Men den får ett medel på grund av arbetet bakom.

Betyg 3 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Äventyr, Betyg 3 av 5, Familj, Fantasy, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2011, Filmrecensioner, Genre, Mackan's Recensioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.