Beck – Familjen (2015)


Beck - Familjen (2015)

Titel: Beck – Familjen

År: 2015

Genre: Thriller, Svensk, Kriminalare

Längd:  90 min

Regissör: Mårten Klingberg

Skådespelare: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Rebecka Hemse

Gangsterbossen Zlatko Lozanovic blir skjuten och Beck-gruppen kartlägger alla Zlatkos fiender, vilket visar sig vara större delen av Stockholms undre värld. Det blir en kapplöpning mot tiden då även Zlatkos underhuggare söker förövaren. 

SAMMA PROCEDUR SOM TIDIGARE

Efter ha uppvuxit med Kriminalkommissarie Beck och Gunvald, så är de nya filmerna rena besvikelsen. Ingen engagemang överhuvudtaget, ingen intrig som känns intressant. Trots att det mesta är nytt bland karaktärerna, platserna så är inte regin nyskapande. Den känns istället rätt så tråkig och amatörmässigt.

Jonas Karlsson, som är chefen i den femte omgången av filmerna, känns som en komedifigur från en medioker serie som Solsidan. Per Moberg som Joakim, som är en proffskock känns mer bekväm i sin roll än vad den erfarne Jonas är.

Det är visserligen en ny satsning – åtta filmer och det är ingenting som känns nytt och fräscht förutom att de har bytt karaktärer varje säsong… Man saknar verkligen de intensiva och mer trovärdiga filmer, även om de inte höll toppkvalité, för tio år sedan. Ska man fortsätta se filmerna så är den för kärlek till Martins Beck och hans familj, Gunvald och grannen.

Johannes Brost är tydligen delaktig, av någon anledning som en narkotikapolis, känns mest som en cameoroll. Gunvald och den nyblivna änkan inleder en romantisk relation vilket visar nya nyanser från Persbrandt sida.

För att ge karaktärerna lite djup och en blick bort från veckans krimfall så ska morfar Beck med dotter gå på bio, ta hand om barnbarnets mobbare och använda sig av telefon istället för att agera. Det är oinspirerande i nittio minuter och det finns väldigt få stunder det känns som en sevärdig film. Och efter ha gjort allt de så återvänder de tillbaka till förhörsrummet. I mars kommer det en två nya filmer och med en ny regissör – förhoppningsvis gör han ett bättre jobb än Mårten Klingberg. Precis som Gunvald och Martin sade i filmen så är den lite seg..

Varför kan de inte ta de bästa från tidigare filmer istället för att fortsätta att skjuta sig i foten?

Betyg 2 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Betyg 2 av 5, Drama, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2015, Filmrecensioner, Genre, Kriminalare, Mackan's Recensioner, Svensk film, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.