Beck – Invasionen (2015)


beck-invasionen-2015

Titel: Beck – Invasionen

År: 2015

Genre: Thriller, Svensk, Kriminalare

Längd:  90 min

Regissör: Stephan Apelgren

Skådespelare: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Rebecka Hemse

imdb_46x225,6/10

En död man hittas nergrävd utanför Stockholm. Beck-gruppen tror att mannen kan vara offer för en konflikt inom en islamistisk terrorgrupp. Spåren leder mot ett företag vilket verkar erbjuda svart arbetskraft åt Stockholms mindre nogräknade byggföretag.

MER AVSMAK FRÅN BECK OCH LARSSON

Det var som ett bombnedslag när kvällstidningarna och de svenska nyheterna meddelade att Mikael Persbrandt bekräftade till tidningarna att han skulle sluta som rollen av Gunvald Larsson.

Invasionen behandlar om svartarbete och en möjlig islamistisk terrorhot mot den svenska huvudstaden. Men någon större action eller thriller – liknande koncept finner man inte här. Det blir allt mer aktuellt om att de nya filmerna har total avsaknad på intriger, spänning eller action så som det var tidigare.

Karaktärerna följer noggrant riktlinjer och varför känns alla skådisar så obekväm? Även Mikael och Peter känns obekväm och trötta i sina roller. De följer manuset men drivet från det vi har tidigare sett belyser med sin frånvaro. Filmerna blir allt mer tröttsamma och känns faktiskt tråkigt, även om det här är det bästa Sverige har att erbjuda inom kriminalgenren.

Det är inget driv i varken storyn eller i karaktärerna och i mer än halva filmen pratas det både ryska och engelska.

Tyvärr, även om det är vemodigt att Mikael kommer att sluta i Beck, så känns det ändå behövligt att den här långvarande serien når sitt slut. Sedan att det är en norsk som kommer att vara med på slutet gör det inte bättre. Det hade väl varit mest rättvisast om huvudrollerna fick avsluta tillsammans när de fick påbörja tillsammans.

Nästa film i genren kommer nästa helg och då återstår det att se om de kan lyckas att rädda filmen istället för att läsa ur manuset utan känslor.

Besviken igen, men vad hade man att vänta sig?

Betyg 2 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Action, Alla Inlägg, Betyg 2 av 5, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2015, Filmrecensioner, Kriminalare, Mackan's Recensioner, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.