Fox och Scully kommer tillbaka!


oohmurb8c5xwemoahmyp

För några år sedan, gick det rykten om att Fox skulle kunna starta om X-Files  serien har avfärdats som önskemål från ett fan. Visst, vad är nästa, Firefly? Men vi lever i en post-Arrested Development / reboot-  världen och om Gillian Anderson, David Duchovny, Chris Carter, och Fox är med, jag vill tro igen.

Under helgen, Fox bekräftade att de var i den logistiska fasen av att starta om serien. Det vill säga, de kontrollerar att se till att de kunde få alla de ursprungliga skådespelarna tillbaka och tillgänglig samtidigt eftersom Fox lovade, att de inte gör X-Files utan Mulder och Scully.

Vi har nått en intressant ålder ”crowdsourcing” där  beslutsfattande om en hashtag kan ge den 20-årige tv-serien tillbaka från de döda. Då igen, det är inte första gången Internet har utövade sådan makt.

Många misstänker att detta ”läckta” provmaterial från en föreslagen Deadpool-film som cirkulerade under förra året var faktiskt ett knep på uppdrag av filmens skapare för att generera diskussioner över Internet,  som krävs för att föra projektet till liv igen. De lyckades, men beror till stor del på överväldigande positiv online-support, och filmen, huvudrollen Ryan Reynolds, kommer debuten ske 2016.

Så med en underström av internetstöd, och Anderson och Duchovny både ombord, är det enda X-Files  skaparen Chris Carter kvar. Även om Fox bekräftar att Carter har uttryckt intresse, sade de också att han ”har mycket på gång” och att de ”inte skulle gå vidare utan Chris.”

Duchovny berättade i USA Today att han är ”glad” och ”spännande” av utsikterna till en serie-omstart och antytt vad vi kan förvänta oss, struktur-mässigt.

     – Vi får se vilken form, hur många (episoder) det kommer att bli. Visst kan jag inte   heller skulle jag vara intresserad av att göra en full säsong. Det kommer att vara i någon  begränsad form. Vi är alla gamla, vi har inte energin för en full säsong.” säger Duchovny.

Oavsett om det är klokt att återbesöka Arkiv X, även för en begränsad upplaga, återstår att se. 

 Vad tror du, kommer en Arkiv X omstart vara värt det?

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Artikel, Inlägg, Mackans inlägg, Nyheter, TV-Serie och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Fox och Scully kommer tillbaka!

 1. Cecilia skriver:

  Nej! Låt Arkiv X vara. När har en tv-serie någonsin mått bra av att återuppväckas från de döda? Har inte sett Arrested development så där har jag ingen åsikt. Men alla serier som håller på för länge brukar ju bara bli sämre och sämre…

  Gilla

  • Mackan skriver:

   Det är väl positivt att de återkommer, när det är original med Cast & Crew. Det fungerade med serien 24. Det verkar som en trend. Twin Peaks har gjort likadant. Dock stämmer att långlivade serier tappar i kvalitet.

   Gilla

   • Cecilia skriver:

    @Mackan: Vet inte om jag tycker det är särskilt positivt 😉 Vad tillför det liksom? Twin Peaks blir väl inte av utan Lynch, eller? Jag är inte med på det senaste budet…

    Gilla

 2. Cecilia skriver:

  @Mackan: Ja alltså, OM det blir av så ska jag inte sticka under en stol med att jag nog kommer vilja kasta ett öga på det hele… 🙂

  Gilla

Kommentarsfältet är stängt.