Bloodline (2015-)


Bloodline (2015-)

Titel: Bloodline

År:  2015-

Genre: Drama, Thriller

Längd:  ca 60 min/ Avsnitt

Skapare:   Glenn Kessler, Todd A. Kessler, Daniel Zelman

Skådespelare:   Norbert Leo Butz, Kyle Chandler, Jamie McShane                          

imdb_46x228.4/10

När den respekterade Rayburnfamiljens svarta får Danny återvänder hem till 45-årsjubiléet av familjens hotell rivs genast gamla sår och hemligheter upp.

NÄR HANDLINGEN AVSLÖJAR

Om det handlar en familj på fyra barn varav en är den som är det  svarta fåret, avslöjar det rätt mycket hur serien kommer att utvecklas och vilken riktning handlingen kommer att ta. Dessa fyra syskon som är varandras motsatser. Men allt eftersom karaktärerna utvecklas och man lär känna dem kommer fler hemligheter upp till ytan vilken skapar en dynamik mellan syskonen alternativt skådespelarna.

Sissy Spacek och Kyle Chandler är nog den mest kännbara av alla skådespelarna, Ben Mendelsohn är skådespelaren som är bekant med skurk- och våldsamma roller. Linda Cardellini har varit med i små roller och har medverkat i AMCs Mad Men (2007-2015).

Dynamiken och cinematografin i serien funkar bra, likaså med skådespelet och karaktärerna. Stämningen är väldigt renodlat och enkelspårig. Det är väldigt rena och traditionella karaktärer som polis, advokat och brottslingar.  Sedan, för att göra efterspelet ännu mer tydligt, är det många tillbakablickar som inte känns så jätte trovärdiga.

Men budskapet i grunden av den här serien, är väldigt tydligt vilket är att familjen är viktig och att man ska skydda syskonen och föräldrarnas namns rykte till vilket pris som helst, något som genomsyrar hela serien.

Förutsägbar serie men kan överraska även mot slutet.

Andra säsongen, redan efter tre veckor  av premiären av serien den 20 mars, har premiär inom ett år.

 betyg 4 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Drama, Thriller, TV-Serie, TV-Serie Recenserad och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.