Miss Representation (2011)


220px-Miss_Representation_(2011)

Titel:  Miss Representation

År: 2011

Genre:  Dokumentär

Längd: 85 min

Regissör: Jennifer Siebel Newsom, Kimberlee Acquaro

Skådespelare: Christina Aguilera, Michele Bachmann, Chris Baker

imdb_46x22 7.7/10

Miss Representation är en amerikansk dokumentär av Jennifer Siebel Newsom. Filmen skildrar kvinnors underrepresentation inom politik- och maktpositioner i USA. Den kartlägger även hur kvinnor representeras inom medieindustrin, i hur liten del av media som ägs av kvinnor, hur lite kvinnor syns i bild och hur de framställs i film, tv, reklam, radio och tidningar.

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Filmer. Bokmärk permalänken.