De 400 slagen (1959)


original

Titel: Les Quatre Cents Coups

År: 1959

Genre:  Drama, Kriminalare

Längd: 99 min

Regissör:  François Truffaut

Skådespelare: Jean-Pierre Léaud, Albert Rémy, Claire Maurier

imdb_46x22 8.2/10

Antoine är en fransk pojke i de tidiga tonåren som har problem både i skolan och hemma. Hans lärare plockar ut bara honom för sin kritik och bestraffning. Hans mor är kall och krävande, och grälar ofta med sin man, Antoines styvfar. Antoine upptäcker snart att hon har en affär med en arbetskamrat. Familjen har dålig ekonomi, och Antoine måste sova i en sovsäck på en barnsäng precis vid ingången till lägenheten.

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Drama, Filmer, Filmer 1959, Genre, Kriminalare och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.