Exorcisten (1973)


Exorcisten

Titel: The Exorcist

År:  1973

Genre:  Skräck

Längd:  122 min

Regissör:   William Friedkin

Skådespelare: Max von Sydow, Ellen Burstyn, Linda Blair

imdb_46x22 8,0/10

Filmen handlar om hur katolska präster driver ut en demon ur en besatt flicka (Linda Blair). Vi får följa prästen Damien Karras (Jason Miller) som är i en period av tvivel vad gäller sin egen kristna tro. Han blir kontaktad av en känd skådespelerska som hävdar att hennes dotter är besatt av en demon. Efter att ha noggrant undersökt flickan så beslutar han sig att försöka sig på en exorcism med hjälp av en äldre och mer erfaren präst – Lankester Merrin (Max von Sydow).

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Filmens betyg, Filmer, Filmer 2012, Genre, Oscarsbelönad, Oscarsfilmer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.