Åskbollen (1965)


åskbollen

Titel: Thunderball

År: 1965

Genre:  Action, Thriller, Äventyr

Längd: 130 min

Regissör: Terence Young

Skådespelare:  Sean Connery, Claudine Auger, Adolfo Celi

imdb_46x227.0/10

M beordrar James Bond att åka till ett spa, för att komma i bättre form. Men Bond upptäcker genast oegentligheter där, i form av personer som försvinner. Under tiden har terroristgruppen S.P.E.C.T.R.E. lyckas stjäla två atombomber från en Avro Vulcan, och håller hela världen som gisslan. Alla 00:or kallas in. Bond blir skickad till Bahamas där pilotens syster Domino finns.

Hon är också älskarinna till Largo, S.P.E.C.T.R.E.:s andreman direkt under Ernst Stavro Blofeld. Bond inser snart att det är på Bahamas bomberna finns tills det blir dags att spränga dem, och sätter igång att försöka få Domino på sin sida.

 

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Filmer, Filmer 1965 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.