Beck – Sista Dagen (2016)


BECK - Sista Dagen.png

Titel: Beck – Sista Dagen

År: 2016

Genre: Thriller, Svensk, Kriminalare

Längd:  95 min

Regissör: -.-

Skådespelare:  Peter Haber, Jonas Karlsson, Måns Nathanaelson

imdb_46x22-.-/10

Two traffic officers on a quiet morning shift try to stop a car for speeding. When the car finally pulls over, the driver gets out and shoots at them, killing one of the officers in cold blood. A national alert is issued and an extensive search for the ruthless killer begins, with the Beck group at the lead. Neither the officer’s shocked and wounded colleague nor any of the witnesses have seen anything helpful to the police. Finally, they find the car registration number using a surveillance camera. But, when they enter the car owner’s apartment, they find him shot to death. The first day of summer is a long one for the Beck group, as the killer has more victims on his list.

INGEN STÖRRE SKILLNAD

Problemen med dessa nya beck filmer ha alltid varit karaktärerna eller det dramatiska. Det finns knappt någon struktur eller någon intressant faktor även om det här är en faktor. Karaktärerna känns så viljelösa att de inte blir trovärdigt. Det blir ingen dynamik i deras agerande.

Att skjuta mot trafikpoliser för att de har blivit oskyldigt anklagad är bara ett av de problem som den här filmen tar fram. Och att Martin Beck har sin sista dag blir alldeles för tydligt och i slutet är filmen alldeles full med onödiga klyschor som i slutet känns onödiga och obearbetade. Även om jag gillar Haber som Martin Beck så har han ingen framträdande roll. Dessutom så är Oskars roll uttunnad och hans relation med flickvännen är inte ens löst.

Att det här är slutet av Martin Beck känns tveksamt. Den här filmen har precis som många av de andra filmerna ingen struktur och slutet har inget slut. Varför tar man in dottern Inger i sista filmen när hon har knappt syntes i de föregående filmerna?

De kunde ha faktiskt gjort ett bättre sista försök än bara göra det så det som ett desperat sista försök. Men till sin helhet funkar det bara inte.Och jag hoppas verkligen att det inte blir fler BECK-filmer producerat. Låt dessa filmer förbli orörd från och med nu!

Betyg 1 av 5

Betyg 1 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Filmens betyg, Filmer, Genre, Kriminalare, Thriller och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.