Harry Potter och Den flammande bägaren (2005)


hp4

Titel: Harry Potter and the Goblet of Fire

År: 2005

Genre: Äventyr, Fantasy

Längd: 157 min

Regissör: Mike Newell

Skådespelare: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

imdb_46x22 7.5/10

 

Harry Potter blir uttagen att delta för Hogwarts räkning i en turnering mot andra magiska skolor, men anar inte att tävlingen innehåller större problem än de olika momenten.

FJÄRDE GÅNGEN GILLT?

Mörker, det är bara början  – för i Alfonso’s version, för här är det väldigt dyster, mörk och underbar film.

Harry Potter kommer åter till Hogwarts och den här gången är det en turnering med andra magiska skolor och det han inte  anar är han själv ska få delta i självaste turneringen som den fjärde och yngste medlemmen. Från början av filmen, då en man dör av Lord Voldemort (Ralph Fiennes), kan man ana att mörka krafter är på gång.

Men i nästa sekvens är Harry Potter, Ron Weasly och Hermione Granger på väg till Qudditch VM som därefter blir förstörd av dödsätare och en symbol med en döskalle och en orm slingrande ut ur munnen, syns på himlen.

Dumbledore förklarar turneringen startad och en berg och – dalbana börjar med första uppgiften och de tävlande ska fånga ett ägg från en drake. I ägget finns en ledtråd till nästa uppgift som utspelar sig under vattnet. Därefter är det julbalen där de tävlande i turneringen är huvudpersonen vid balen.  Sedan gör Harry sig redo för den tredje och sista uppgiften – en oändlig labyrint.

Jag blev ”kär” i den här filmen direkt när jag såg den, för cirka sju år sedan. Mystiken , manuset och kläderna passar så perfekt med Harry Potter’s magiska värld. Den här filmen är en milstolpe i hela serien, både bland böckerna och filmerna med tanke på vad som sker i slutscenerna.

Effekterna är dem bästa, musiken, kostymen och självaste stämningen i filmen är något du kommer att minnas länge på.

Den fjärde filmen om Harry Potter med den tredje regissören gör det övertygande och originellt med hög kvalitet.

betyg 4 av 5

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Äventyr, Betyg 4 av 5, Fantasy, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2005, Filmrecensioner, Genre, Inlägg, Mackan's Recensioner, Mackans inlägg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.