Harry Potter och Fenixorden (2007)


20130721-215120.jpg

Titel: Harry Potter and the Order of the Pheonix

År: 2007

Genre: Action, Äventyr, Fantasy

Längd: 148 min

Regissör: David Yates

Skådespelare: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint

imdb_46x22 7,4/10

Harrys femte år på Hogwarts blir det mörkaste hittills, för under det tredje momentet i den magiska trekampen i slutet av året innan såg han Voldemort återuppstå med hjälp av Harrys blod, och han måste rusta sig, dels mot Voldemort, men också de som kallar honom lögnare eller bluffmakare. Den nya Försvar mot Svartkonster läraren blir detta år Dolores Umbridge, utsedd av ministeriet. Så småningom blir hon även överinkvinsitor och får mer och mer makt på Hogwarts av Cornelius Fudge, trolldomsministern, som enträngt förnekar att Lord Voldemort (Tom Gus Mervolo Dolder) är på väg att återerövra sin makt över trollkarlssamhället. 

HOLLYWOODKONCEPT MED MÖRK TON

Med David Yates inom regin och den fjärde och senaste regissören att applicera J.K Rowlings fantasysvit på film blir det bara effektfulla filmer efter denna. Den här filmen blev snabbt en film med Hollywoodkoncept med de mäktiga specialeffekterna på demenorerna eller musiken som höll upp tempot.

Även om denna film har underbara och sorgliga stunder så förblir den ändå en medioker men underhållande film. Det är större budget på denna än tidigare filmer och den blir som sagt väldigt mycket Hollywood/ amerikansk och det är lite trist då de två tidigare filmerna (Fången från Azkaban och Flammande) är fortfarande efter tio år personliga favoriter.

I första filmen möter trion ett troll, andra filmen är den unge Tom Dolder som försöker få tag i Harry Potter, tredje räddar dem en från Azkaban. I den fjärde filmen är de först på Quidditch-VM och Harry bemöter sin fiende. Här i femte fortsätter det som hände i fyran och ministeriet vägrar att erkänna och inse att den onde Lord Voldemort är tillbaka.

Då Dolores Umbridge tar över som lärare och biträdande rektor i femte filmen i samband med att Dumbledore är bortrest , samlar trion ihop diverse klasskompisar och skapar Dumbledores Armé(D.A). När det blir kaos på Hogwarts samarbetar D.A tillsammans med den äldre trollkarlsarmèn Fenixorden i hopp om att ta slåss mot Voldemort för första gången sedan hans återkomst.

Då romanen var på över 1000 sidor så är det bra gjort att lyckas samla alla viktiga händelser på två timmar och 28 minuter.

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Action, Alla Inlägg, Äventyr, Betyg 3 av 5, Fantasy, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2007, Filmrecensioner, Genre, Mackan's Recensioner och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.