Harry Potter och Halv-Blodsprinsen (2009)


harrypotter6

Titel: Harry Potter and The Half-Blood Prince

År: 2009

Genre: Fantasy, Äventyr, Drama

Längd: 153 min

Regissör: David Yates

Skådespelare:
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint


Harry Potter och De vises sten (2001) on IMDb7.5/10

Efter att Trolldomsministeriet äntligen accepterat Lord Voldemorts återkomst inleds Det andra trollkarlskriget. Många personer svävar i livsfara och ingen går säker någonstans, allra minst Harry Potter. Cornelius Fudge får sparken och ersätts av Rufus Scrimgeour. Samtidigt svär Snape den Obrytbara eden för att skydda Draco Malfoy, som tagit över efter sin far som Dödsätare. Harry blir hämtad av Albus Dumbledore hos familjen Dursley och tillsammans övertalar de den före detta läraren, Horace Snigelhorn, att återvända till Hogwarts för att återuppta sitt jobb. Sista delen av lovet tillbringar Harry i Kråkboet hos familjen Weasley. På Hogwartsexpressen blir Harry medlem i Snigelhorns Snigelklubben tillsammans med bland andra Ginny Weasley och en viss Blaise Zabini från Slytherin. Väl tillbaka på Hogwarts börjar Harry nu få privatlektioner av Dumbledore. Under dessa lektioner berättar Dumbledore om Voldemorts liv, karaktär och svagheter.

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Äventyr, Betyg 4 av 5, Drama, Fantasy, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2001, Filmrecensioner, Genre, Julfilmer, Mackan's Recensioner och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.