Star Wars Episode VI: Jedins återkomst(1983)


mv5bodllzjg2yjutnwezny00zgy2ltgyzmqtytkxndyyowm3otuyxkeyxkfqcgdeqxvymtqxnzmzndi-_v1_sy1000_cr006371000_al_

Titel: Star Wars Episode VI: Return of the Jedi

År: 1983

Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi

Längd: 124 min

Regissör:  Richard Marquand

Skådespelare: Mark Hamill, Harrison Ford, Carrie Fisher

imdb_46x22 8.4/10

 Luke Skywalker och hans vänner befinner sig åter på ökenplaneten Tatooine, för att där rädda Han Solo ifrån maffiabossen Jabba the Hutts palats. Räddningsaktionen lyckas så småningom, och Luke återvänder till planeten Dagobah för att slutföra sin jediträning under mäster Yoda. Yoda berättar för Luke att han redan kan allt han behöver, och han erkänner också att Darth Vader verkligen är Lukes far. Yoda dör sedan av ålderdom. Den ensamme Luke möts nu av sin forne mentor Obi-Wan Kenobis ande. Obi-Wan berättar för Luke att han är rebellernas enda hopp tillsammans med sin syster som Luke hittills inte känt till – prinsessan Leia. Luke säger dock att han aldrig kommer att kunna döda sin egen far.

 

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Action, Äventyr, Fantasy, Filmens betyg, Filmer, Filmer 1983, Genre och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.