Snövit och de sju dvärgarna (1937)


snovit

Titel:  Snow White and the Seven Dwarfs

År: 1937

Genre:  Animation | Familj | Fantasy |

Längd: 83 min

Regissör: William Cottrell  & David Hand  + 4

Skådespelare:  Adriana Caselotti, Harry Stockwell, Lucille La Verne

imdb_46x227,6/10

Snövit är en ung vacker flicka med läppar röda som rosor, hår svart som ebenholts och hy vit som snö. Hennes styvmor är rikets drottning som själv vill vara den vackraste i landet. Varje dag frågar hon sin magiska spegel: ”Spegel, spegel på väggen där – säg, vem som skönast i landet är?” – och så länge spegeln svarar ”Ni, min drottning, skönast av alla är” är hon nöjd. Men en dag svarar spegeln att Snövit är vackrast i landet och detta gör drottningen rasande. Hon beordrar en jägare att ta med Snövit ut i skogen för att döda henne. Som bevis på dådet vill hon ha Snövits hjärta i ett skrin

 

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Animerat, Bloggens Recensioner, Familj, Fantasy, Filmens betyg, Filmer, Filmer 1937, Genre, Mackan's Recensioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.