Dumbo (1941)


dumboTitel:   Dumbo

År: 1941

Genre:  Animation | Drama | Familj |

Längd: 64 min

Regissör:  Samuel Armstrong , Norman Ferguson  + 5

Skådespelare:  Leopold Stokowski, Deems Taylor, Corey Burton

img_0361-17,8/10

På ett cirkuståg föds en liten elefant som kallas, enligt sin mor, Jumbo Jr. Men på grund av sina jättestora öron får han öknamnet Dumbo och blir utskrattad av alla utom mor sin, som blir inlåst för att med våld ha skyddat sin hånade son. Den lille musen Timothy gör allt för att få den nedstämde Dumbo att nå cirkusens allra högsta höjder, och mot alla odds lyckas duon. Receptet var att få Dumbo att tro på sig själv, och upptäcka sin minst sagt ovanliga talang, nämligen konsten att flyga.


 

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Animerat, Bloggens Recensioner, Drama, Familj, Filmens betyg, Filmer, Filmer 1941, Genre, Mackan's Recensioner och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.