Letters from Iwo Jima (2006)


letters from Iwo Jima.jpg

Titel:   Letters from Iwo Jima

År: 2006

Genre: Drama | Historia | Krig |

Längd: 141 min

Regissör:  Clint Eastwood

Skådespelare:  Ken Watanabe, Kazunari Ninomiya, Tsuyoshi Ihara

img_0361-17,9/10

Löjtnant Takeichi Nishi träffar Kuribayashi över en middag. De diskuterar bristen på fanatism inom de egna leden. Kuribayashi evakuerar civilbefolkningen på Iwo Jima till det japanska fastlandet. Han stöter då ihop med några av sina högre befattningshavare, som inte instämmer i hans strategi att försvara det inre av ön stället för stränderna. Kuribayashi hävdar att amerikanerna kommer att inta stränderna snabbt, men att bergets försvar kommer att ha en bättre chans att hålla stånd mot fienden .

 

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Bloggens Recensioner, Drama, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2006, Genre, Historisk, Mackan's Recensioner, Oscarsbelönad, Oscarsfilmer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.