Assassin’s Creed (2016)


mv5bnze1otczntc1of5bml5banbnxkftztgwmzgymdi3mdi-_v1_sy1000_cr006741000_al_

Titel: Assassins Creed

År: 2016

Genre: Action | Fantasy | Äventyr |

Längd: 115 min

Regissör: Justin Kurzel

Skådespelare:  Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons

img_03616,5/10

Genom banbrytande teknik som låser upp Callum Lynchs genetiska minnen han får uppleva hans förfader Aguilars äventyr i 1400-talets Spanien. Callum upptäcker att han härstammar från ett mystiskt och hemligt sällskap, Assassinerna, och erhåller kunskap och förmågor för att ta sig an den grymma och kraftfulla Tempelherreorden i nutid.

MELODRAMA TROTS STARK POTENTIAL

Trots sin potential den här filmen hade under sina steg i för-produktionen tappar den och förlorar allt sin makt vid slutprodukten. Hade den blivit över två timmar lång så hade det säkert kunnat varit en starkare fördjupning och någonting som känns mediokert och stereotypiskt. När Justin hade skrivit om manuset, meddelade Marion att hon var missnöjd med manuset, så i ett par veckor satt regissören tillsammans med sina huvudroller för att skriva om filmen till det bättre.

Förutom den unga generationen cast som Michael Fassbender och Marion Cottilard, så har vi även Brendan Gleeson, Jeremy Irons och Charlotte Rampling som filmens biroller. Alla fem har uppnått en nivå av skådespeleri av hög klass och samtliga är etablerade roller. Men det ingenting fungerar. Karaktärerna känns främst som pappfigurer och har samma funktion som dialogen som känns styv och tråkig. Det fanns ingenting nytt att tillägga i den här filmen. För den som inte har spelet spelserien som den här serien är baserad på, försöker den sakta försköna dess problematik. Det blir ingen fördjupning till karaktärerna.

Spelserien har ett syfte bakom, visserligen har den här också det men den uppnår inte till en logisk nivå vilket tynger ner filmen som försöker efterlikna något som den framgångsrika spelserien. Varje karaktär behöver olika bakgrunder och egna mål som driver dem framåt, förklaras det dock entydigt här. Temat blir förgånget tillsammans med berättelsen. Främsta felet med den här filmen är manuset, som förfaller djupt och eftersom det är filmens ryggrad så blir underhållningsvärde lika lågt.

Den har snygga stunts och actionsekvenser, men den filmiska cinematografiska känslan existerar få gånger och blir en blek kopia och adaption till Ubisofts spelserie. Jag hade hellre velat ha en film på längre speltid, då manuset kunde ha en bättre struktur, genom att fördjupa sig bättre hos karaktärerna. För vår karaktär i den här filmen har ingenting som man kan relatera till. Hans uppbyggnad till att bli lönnmördare känns svagt och oengagerad. Det finns en flashbacks i början, som kunde ha tagits bort eller ha förklarats på ett tydligare sätt. Jag är en erfaren spelare av Assassins Creed – spelen men den äventyrliga känslan är som bortblåst i den här filmen.

Dock är detta inte slutet på eran av speladaptioner, det kommer att bli många fler, förhoppningsvis bättre än denna.

Betyg 2 av 5

[ENG REVIEW]

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Action, Alla Inlägg, Äventyr, Bloggens Recensioner, Fantasy, Filmens betyg, Filmer, Filmer 2016, Filmrecensioner, Genre och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.