Lawrence av Arabien (1962)


Lawrence.jpg

Titel: Lawrence of Arabia

År: 1962

Genre: Biografi| Drama | Äventyr |

Längd: 216 min

Regissör: David Lean

Skådespelare: Peter O’Toole, Alec Guinness, Anthony Quinn

img_03616,5/10

 

Filmen är baserad på verkliga händelser under första världskriget, då den unge brittiske officeren T.E. Lawrence med okonventionella metoder främjade det arabiska upproret mot det Osmanska riket. Lawrence lyckas över all förväntan, men de löften han ger araberna om självständighet vill britterna inte infria.

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Äventyr, Biografi, Familj, Filmens betyg, Filmer, Filmer 1962, Filmer 2016, Filmrecensioner, Genre, Klassisk Hollywood, Oscarsbelönad, Oscarsfilmer och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.