Den gode, den onde och den fule (1966)


den gode, onde o fule.jpg

Titel: Il Buono, il brutto, il cattivo

År: 1966

Genre: Western

Längd: 161 min

Regissör: Sergio Leone

Skådespelare:  Clint Eastwood, Eli Wallach, Lee Van Cleef

imdb_46x22 8.9/10

Filmen utspelar sig 1862, under amerikanska inbördeskriget, och kretsar kring tre mäns sökande efter en nedgrävd guldskatt. Tuco (Eli Wallach), egentligen Tuco Benedicto Pacifico Juan Maria Ramirez, är en efterlyst bandit med ett ständigt stigande pris på sitt huvud. De båda andra männen, Blondie (Clint Eastwood) och Angel Eyes (Lee Van Cleef), är prisjägare av olika slag. Angel Eyes söker efter en man vid namn Bill Carson, tidigare Jackson, som stulit en guldskatt från den amerikanska armén. Tuco och Blondie slår sig samman och startar en lönsam verksamhet där Blondie överlämnar Tuco till lokala sheriffer. När Tuco rannsakats och dömts till döden genom hängning dyker Blondie upp och skjuter av snaran precis i hängningsögonblicket, varefter de båda flyr.

 

Om Mackan

Namn: Marcus Ström aka Mackan Bor i: Stockholm Intresse: Film, foto och böcker Favorit filmgenre: Action, Thriller, Äventyr Roll på MackansFilm: Recensent och redaktör Finns på Youtube, Instagram och Facebook
Galleri | Det här inlägget postades i Alla Inlägg, Bloggens Recensioner, Filmens betyg, Filmer, Filmer 1966 och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.